Warning: A non-numeric value encountered in /customers/4/4/f/greensearch.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

MERAB är ett regionalt avfalls- och återvinningsföretag som ägs gemensamt av de tre kommunerna Eslöv, Hörby och Höör. MERAB svarar för driften av sex återvinningscentraler samt ansvarar för insamling av hushållsavfall i samtliga tre ägarkommuner.
Merab omsätter ca 100 miljoner/år, har ca 30 anställda.
MERAB står för Mellanskånes Renhållningsaktiebolag

MERAB:s verksamhet är att insamla, förvara, transportera och behandla restprodukter, återvinningsmaterial och avfall.

MERAB arbetar på fem nivåer: Avfallsminimering. Återanvändning. Återvinning. Kompostering. Deponering

Som VD är du navet i organisationen och har ett självständigt ansvar för att leda och operativt utveckla företaget mot ställda mål genom ett helhetsansvar för MERABs strategier, tillväxt och lönsamhet. Du arbetar i nära dialog med styrelsen. Viktigt att du är strukturerad och har god förmåga att prioritera och har bra problemlösningsförmåga. Du är lyhörd och har en delegerande ledarstil där du litar på dina medarbetare. Merab är ett litet företag med en platt organisation där VD måste kunna kavla upp armarna och hjälpa till i verksamheten där det behövs utan att tappa fokus och ansvaret från huvuduppgiften.

En viktig del i rollen kommer att vara att upphandla, följa upp och samarbeta med kunder samt externa partners, därför är det viktigt att du har bra social förmåga och gillar att aktivt ta del i arbetet med de olika projekt och samarbetspartners. Din tid kommer att delas mellan administrativ och operativ ledning samt strategisk företagsutveckling och själva affären. Du måste kunna förhålla dig, ha förståelse för en reglerad verksamhet vilket miljöbranschen tillhör.

Vi erbjuder:

Jobbet som VD är spännande och utmanande för dig som brinner för
att driva, sköta företag, utveckla affärers och människor. Som VD arbetar du självständigt i vår trygga miljö. Rätt person får möjlighet att göra verklig skillnad i ett företag med kompetenta och orädda medarbetare med stort engagemang. Du kommer att göra en positiv skillnad inom miljö och hållbarhet som är till stor glädje för alla invånare i våra kommuner. Beslutsvägarna är korta och du rapporterar till Styrelsen. Rollen är placerad i Eslöv.

Vi erbjuder ett ansvarsfullt och självständigt arbete som ger stora möjligheter till personlig utveckling i ett mycket välskött företag.

Vi söker dig som har/är

Erfarenhet från strategisk affärsutveckling och förhandlingar i kombination med en god ekonomisk förståelse är förutsättningar för att lyckas i rollen som VD. Du är en erfaren och kommunikativ ledare som känner ett starkt engagemang i utvecklingsorienterad samverkan med alla kontaktytor. Du har haft eget resultatansvar i en verksamhet där positivt och kreativt tänkande i kombination med kostnadseffektiva lösningar är framgångsfaktorn.

• Minst 5 års erfarenhet från miljöteknik, logistik, entreprenader, produktion eller motsvarande tex. VA, energi
• Minst 5 års Chef/Ledarerfarenhet
• Erfarenhet av att arbeta i företagsledande roll med P/L-ansvar
• Dokumenterad förmåga till strategiskt och verksamhetsnära ledarskap
• Affärsmässig och resultatfokuserad
• Proaktiv med hög energinivå och stark drivkraft
Inspirerande ledare som leder genom exempel och är god kommunikatör

Har du en dokumenterad erfarenhet av renhållning, arbetat med miljöbanken och regler som styr avfallshantering eller miljöteknik är det starkt meriterande. Vidare är det meriterande om du har arbetat med eller inom offentligt förvaltning.

Välkommen med din intresseanmälan.

Tid Kvar

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Kontakta Oss.