Internationella rekryteringar på plats

“Boots on the ground”

Många bolag säger att de erbjuder internationella rekryteringar i andra länder men allt de gör är att förmedla en samarbetspartner, sen får företagen klara sig själva i en kritisk rekrytering på andra sidan Atlanten.

Vår erfarenhet är att företag vill ha en partner här hemma som sköter allt, en sk singel point of contact och som vet vad dem söker, känner företagskulturen och kan rekrytera utomlands på plats.

Inte helt olikt en inköpsavdelning, som gör analysen här hemma men åker själva ut och sköter upphandlingen, besöker lokala marknader.

GreenSearch är din partner här hemma och dina boots on the ground där borta. Vi sköter allt, precis som vid en rekrytering i Sverige fast där borta. Vi rekryterar på plats i de land som ni önskar rekrytera i, utöver själva hantverket .search så tar vi hand om all admin, har koll på avtal, försäkringar, lagar och gör back ground checks och tar lokala referenser. Vi reser och håller intervjuer på plats.

Rekryteringar i USA

Vi arbetar på plats med US Staffing Services som är vår partner, det kan vara från att utnyttja deras lokala kontor till att ta reda på vad som gäller inom federala och nationella bestämmelser tex 401(k), pensioner, eller skatter och försäkringar.

Nu kan företag i Sverige rekrytera internationellt mycket enklare, tryggare och snabbare från Sverige med oss som en partner.

Du slipper att sätta dig in i den snåriga rekryteringsmarknaden i USA och federala och nationella lagar, försäkringar, skatter, nödvändiga bakgrundskontroller, löner och anställningsavtal samt villkor inom olika branscher, För att inte tala om hur och var man når rätt kandidater. Detta och mycket annat hjälper vi er med. Vi tar stor hänsyn till culture fit mellan Sverige och USA när vi validerar kandidater.

Vår partner, US Staffing Service, har ett ledande nätverk av nischade rekryterare över hela Nordamerika som vi på Green Search samarbetar med.

Exempel på internationella uppdrag 

Exempel på uppdrag i USA.

 

  • Country Manager USA, ISEC Nuclear Monitor Systems, Chicago.
  • Styrelseledamot JayWay IT, USA
  • Sales Manager Lanefinder, Tampla FL, USA

Expempel på övriga uppdrag

 

  • Fabriks & Platschef, Gripen AB, Polen
  • Försäljningschef Europa, ISEC, Frankfurt, Tyskland
  • Försäljningschef och HR-BP, Lyreco A/S, Danmark
  • Senior Consultant, Valcon Consulting A/S, Danmark